Συμβόλαια Ανταλλαγών 2020/21 | Πες μας τη γνώμη σου!

HelMSIC Exchanges
Συμβόλαια Ανταλλαγών 2020/21 | Πες μας τη γνώμη σου!

Το καλοκαίρι έφτασε και Φοιτητές Ιατρικής από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο βρίσκονται πολύ κοντά στην Ανταλλαγή τους.

Την ίδια στιγμή, η HelMSIC έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει τις Ανταλλαγές της επόμενης χρονιάς, παρέχοντας την ευκαιρία σε 400 Φοιτητές Ιατρικής να πραγματοποιήσουν για ακόμη μια χρονιά μία ανταλλαγή κλινικού ή ερευνητικού τύπου σε μια χώρα του εξωτερικού και παράλληλα σε 400 φοιτητές από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Ελλάδα, να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Πώς καθορίζονται ακριβώς, όμως, οι χώρες και ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων που διεκδικείς στις Εξετάσεις Ανταλλαγών;  

Κάθε χρόνο, οι Πανελλήνιοι Υπεύθυνοι για τις Κλινικές και Ερευνητικές Ανταλλαγές της HelMSIC ξεκινούν την επικοινωνία με τους αντίστοιχους Εθνικούς Υπεύθυνους Ανταλλαγών από όλο τον κόσμο στις αρχές Ιουλίου και ξεκινούν συζητήσεις με σκοπό τον καθορισμό των συνεργασιών της επόμενης χρονιάς και τον ακριβή αριθμό διμερών Συμβολαίων ανά χώρα.

Στη συνέχεια, στη Γενική Συνέλευση Αυγούστου της IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations), η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊβάν, υπογράφονται τα Συμβόλαια Ανταλλαγών της επόμενης χρονιάς, στο Contracts Fair, από τους Υπεύθυνους Ανταλλαγών. Τον Σεπτέμβριο γίνεται κατανομή αυτών των Συμβολαίων στις Τοπικές Επιτροπές και ακολουθούν οι Εξετάσεις Ανταλλαγών στις αρχές Νοεμβρίου, όπου οι Φοιτητές Ιατρικής μπορούν να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν κάποιο από τα διαθέσιμα Συμβόλαια.

Θέλουμε τη Γνώμη σου!

Έχοντας πάντα ως στόχο τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση και εκπροσώπηση των Φοιτητών και την διαρκή βελτίωση του προγράμματος, προσδοκούμε να συγκεντρώσουμε και να αξιοποιήσουμε δεδομένα σχετικά με τις ανάγκες και προτιμήσεις των ίδιων, για τον καθορισμό των μελλοντικών χωρών, μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω φόρμας.

Στόχος μας είναι να κλείσουμε συνεργασίες με επιθυμητούς προορισμούς για τους φοιτητές εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την άρτια οργάνωση από την άλλη χώρα.

Έτσι φέτος, οι προτιμήσεις των Φοιτητών από όλες τις Ιατρικές Σχολές θα καταγραφούν, θα αναλυθούν και θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των χωρών, αλλά και τη μετέπειτα κατανομή τους στις Τοπικές Επιτροπές.

Μπορείς, λοιπόν, μέσω της φόρμας που επισυνάπτεται να μας πεις ποιες χώρες ανά περιοχή του κόσμου θα ήθελες να δεις και να διεκδικήσεις στις επόμενες Εξετάσεις Ανταλλαγών, επιλέγοντας από τη διαθέσιμη λίστα, αλλά και να απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με τις μακρινές χώρες και τα προσωπικά σου κριτήρια επιλογής. Η λίστα αυτή αποτελείται από τις χώρες που είναι ενεργές στην IFMSA, στους τομείς των Ερευνητικών και Κλινικών Ανταλλαγών.

Η γνώμη σου μετράει!