11ο Greece Race for the Cure | Τρέξε με την Ομάδα της HelMSIC

Greece Race for the Cure

Η HelMSIC συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Greece Race for the Cure. Η δράση φέτος κλείνει 11 χρόνια διοργάνωσης από το Άλμα Ζωής που είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο παγκόσμιο δίκτυο αγώνων με το όνομα Race for the Cure (περισσότερες πληροφορίες εδώ), το οποίο είναι αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνονται αγώνες δρόμου σε διάφορες χώρες του κοσμου τις τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

Και φέτος η HelMSIC θα συμμετέχει στη διοργάνωση με την “Ομάδα HelMSIC” με σκοπό την υποστήριξη της δράσης και τη διάδοση του μηνύματος ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές Ιατρικής, ανεξαρτήτως έτους και πόλης σπουδών. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο συμμετεχόντων στην ομάδα.

Τι περιλαμβάνει;

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν σε μία από τις δύο διαθέσιμες διαδρομές: 

  • τον περίπατο των 2 χλμ  
  • τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ
  • τον 33ο γύρο της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ – αγώνας δρόμου των 10 χλμ 

Τι θα κερδίσω από τη συμμετοχή μου;

Το Greece Race for the Cure στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από τη συμμετοχή σου στην “Ομάδα HelMSIC” θα έχεις την ευκαιρία να μεταδόσεις ένα μήνυμα ελπίδας σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας και ψυχαγωγίας. Επίσης, θα στηρίξεις το έργο του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα.

Πού θα πραγματοποιηθεί;

Ο αγώνας θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ ανέρχεται στα 8€, για τον περίπατο 2 χλμ στα 6€ και για τον γύρο της Αθήνας – αγώνας δρόμου 10 χλμ στα 10€ και περιλαμβάνει μπλουζάκι της διοργάνωσης, τον αριθμό συμμετοχής και τσιπ χρονομέτρησης. Δήλωσε συμμετοχή εδώ έως 21 Σεπτεμβρίου και μην ξεχάσεις πως για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου πρέπει η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής να γίνει ως τις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.