Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Μάθε περισσότερα για την τοπική επιτροπή Θεσσαλονίκης!

Παρακάτω μπορείς να δεις τα προγράμματα που διοργανώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, αλλά και να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτά πατώντας στους συνδέσμους. Για να ανακαλύψεις το σύνολο των δράσεων που θα διοργανωθούν φέτος στην τοπική, δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στο πεδίο “Projects’ Year Plan

Παρακάτω μπορείς να δεις τους σταθερούς εξωτερικούς συνεργάτες της Τοπικές Επιτροπής Θεσσαλονίκης:

Twinning Project

Η HelMSIC, ως μέλος της EMSA, διοργανώνει το Twinning, ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης μεταξύ των φοιτητών δύο Ιατρικών σχολών από ευρωπαϊκές πόλεις – μέλη της EMSA.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 με 15 φοιτητές Ιατρικής από όλα τα έτη. Οι φοιτητές αυτοί, γίνονται “twins” με τους αντίστοιχους συμμετέχοντες από την Ιατρική σχολή. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την καθημερινότητα των αντίστοιχων φοιτητών Ιατρικής φιλοξενούμενοι στα σπίτια των “twins” για ένα διάστημα 6 με 10 ημερών. Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η εκπαίδευση των φοιτητών σε μια συγκεκριμένη θεματική και ο δεύτερος είναι η πολιτισμική αλληλεπίδραση Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά από ένα χρονικό διάστημα στην άλλη χώρα αυτή τη φορά.

Το πρόγραμμα Twinning διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. 

Την τελευταία διετία έχει πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα αδελφοποίησης με τις ακόλουθες πόλεις: 

  • 2018 | Θεσσαλονίκη – Τορίνο, Ιταλία 
  • 2019 | Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 

Οι συνεδριάσεις της τοπικής επιτροπής Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 15:00, στο γραφείο της HelMSIC κάτω από την έδρα της Ανατομίας και δίπλα από το αμφιθέατρο του Ανατομείου.

Επικοινωνία
Email: thessaloniki@helmsic.gr
Για να μαθαίνεις περισσότερα για την τοπική επιτροπή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας στο  facebook εδώ