
Eating Disorders’ Awareness Project | 2017
Περίπου το 1-4% των γυναικών στην Ευρώπη πάσχει από νευρική ανορεξία και το 1-2% από νευρογενή βουλιμία.
Οι γυναίκες φαίνεται να πλήττονται συχνότερα, αξιοσημείωτο όμως είναι ότι τα ποσοστά των αντρών να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.
Στην Ευρώπη εκτιμάται πως το 0,3-0,7% των ανδρών πάσχουν από κάποια Διατροφική Διαταραχή.
Στην Ελλάδα, περίπου το 7-8% του πληθυσμού νοσεί από διατροφικές διαταραχές όλων των τύπων, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες εμφανίζει έντονη ενασχόληση με την τροφή και το βάρος του.
Η HelMSIC αναγνωρίζει την ανάγκη εξοικείωσης των φοιτητών Ιατρικής με τις Ψυχογενείς Διατροφικές Διαταραχές, ως αυξανόμενο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας και γι αυτό δημιούργησε το Eating Disorders’ Awareness, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για 2η χρονιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των φοιτητών Ιατρικής σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και η κατάρριψη των στερεοτύπων που συνδέονται με το αδύνατο σώμα.
Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο (workshop), ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητών Ιατρικής σχετικά με τις Ψυχογενείς Διατροφικές Διαταραχές.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 20 φοιτητές Ιατρικής ανεξαρτήτου έτους σπουδών σε κάθε Ιατρική Σχολή.
Γιατί να συμμετέχω;
Γιατί θα εκπαιδευτείς σχετικά με τις Διατροφικές Διαταραχές που αποτελούν σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας με διαδραστικό τρόπο. Επιπλέον θα ευαισθητοποιηθείς σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, θα καταρρίψεις τα στερεότυπα που σχετίζονται με το αδύνατο σώμα και θα μάθεις να προσεγγίζεις ασθενή με Διατροφική Διαταραχή.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω τοπικές επιτροπές:
Αθήνα | 20/3 στις 15:00 και 21/3 στις 16:00
Αλεξανδρούπολη | 20/03 13:00 και 21/03 στις 14:30
Ηράκλειο | 22/03 στις 17:00 και 23/03 στις 16:00
Ιωάννινα | 21/03 15:30 και 22/03 στις 16:30
Λάρισα | 22/03 στις 17:00 και 23/03 στις 19:00
Πάτρα | 20/03 και 21/03 στις 15:00
Πανελλήνιος Εξωτερικός Συνεργάτης : Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών
Εάν λοιπόν το θέμα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό, δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.