Πρόγραμμα Κλινικών και Ερευνητικών Ανταλλαγών | Incomings Καλοκαιριού

Η HelMSIC, ως μέλος της IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations), διοργανώνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα των Κλινικών και των Ερευνητικών Ανταλλαγών. Φοιτητές Ιατρικής από την Ελλάδα επισκέπτονται  κάθε χρόνο για ένα μήνα μια χώρα του εξωτερικού και πραγματοποιούν άσκηση σε μια Πανεπιστημιακή Κλινική ή συμμετέχουν σε ένα Ερευνητικό Πρόγραμμα σε κάποιο εργαστήριο. Αντίστοιχα,  φοιτητές Ιατρικής από το εξωτερικό έρχονται στην Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, φέτος το καλοκαίρι περίπου 170 φοιτητές Ιατρικής απ’ όλο τον κόσμο επισκέφτηκαν τις επτά Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του μήνα ανταλλαγής τους πραγματοποίησαν άσκηση σε κάποια Πανεπιστημιακή κλινική ή συμμετείχαν σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε κάποιο εργαστήριο. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μέσω του “Social Program” που περιλάμβανε ξεναγήσεις, εκδρομές σε όλη την χώρα και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Από ποιον διοργανώνεται το πρόγραμμα των Κλινικών και Ερευνητικών Ανταλλαγών;

Το πρόγραμμα διοργανώνεται και συντονίζεται από τους Τοπικούς Υπεύθυνους των Ανταλλαγών, με την καθοδήγηση των Πανελλήνιων Υπευθύνων. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν και οι “Contact Persons” που είναι οι “buddies” των εισερχόμενων φοιτητών οι οποίο επικοινωνούν και γνωρίζονται μαζί τους και τους βοηθούν σε ότι χρειαστούν, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ή να βοηθήσουν στην διοργάνωση του “Social Program”.

Τι κερδίζουν οι φοιτητές Ιατρικής μέσω αυτού του προγράμματος;

Τόσο οι συμμετέχοντες, όσο υπεύθυνοι των Ανταλλαγών και οι Contact Persons, μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από το πρόγραμμα αυτό.

Οι φοιτητές από την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία μέσω της γνωριμίας με φοιτητές Ιατρικής απ’ όλο τον κόσμο και να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών και ηπείρων. Από την άλλη, οι ξένοι φοιτητές έρχονται σε επαφή με το Ελληνικό Σύστημα Υγείας και Εκπαίδευσης και γνωρίζουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αυτά, βέβαια, είναι λίγα μόνο από αυτά που κερδίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν  στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα.

Διάβασε περισσότερα για:
-το πρόγραμμα των κλινικών ανταλλαγών
-το πρόγραμμα των ερευνητικών ανταλλαγών