9ο Greece Race for the Cure | Τρέξε με την ομάδα της HelMSIC

Η HelMSIC συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στον 9ο πανελλήνιο αγώνα Greece Race for the Cure. Το event αυτό διοργανώνεται από το 2009 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” με την έγκριση του οργανισμού Susan G. Komen

Ο αγώνας αυτός εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αγώνων με το όνομα Race for the Cure, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ με πάνω από 121.000 συμμετέχοντες από την έναρξή του βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση παγκοσμίως για τους αγώνες Race for the Cure.

Για τη φετινή διοργάνωση αποφασίστηκε η δημιουργία μίας ομάδας που θα τρέξει στον αγώνα ως “Ομάδα HelMSIC”.

Σε ποιους απευθύνεται;
Η συμμετοχή στην ομάδα είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές Ιατρικής, ανεξαρτήτως έτους και πόλης σπουδών. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο συμμετεχόντων στην ομάδα.

Τι περιλαμβάνει;
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μία από τις δύο διαθέσιμες διαδρομές: τον περίπατο των 2 χλμ ή τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

Παράλληλα με τον αγώνα, θα πραγματοποιούνται από την προηγούμενη ημέρα ενημερώσεις για τον καρκίνο του μαστού και πολλά διασκεδαστικά happenings. Στις 30 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το σύλλογο “Άλμα Ζωής” και την Κινητή Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέσχουν στον κλινικό έλεγχο γυναικών για καρκίνο του μαστού.

Τι θα κερδίσω από τη συμμετοχή μου;
Το Greece Race for the Cure στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από τη συμμετοχή σου στην “Ομάδα HelMSIC” θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς πάνω στο ζήτημα, αλλά και να μεταδόσεις ένα μήνυμα ελπίδας σε ένα περιβάλλον ομαδικότητας και ψυχαγωγίας. Επίσης, θα στηρίξεις το έργο του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα.

Που θα πραγματοποιηθεί;
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Προαγωγής Υγείας. 
Ο αγώνας θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 6€ για τον περίπατο των 2 χλμ και περιλαμβάνει ένα καπέλο, ένα μπλουζάκι και τον αριθμό συμμετοχής. Για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ το κόστος ανέρχεται στα 8€ και περιλαμβάνει ένα καπέλο, ένα μπλουζάκι, τον αριθμό συμμετοχής και ένα chip χρονομέτρησης

Τρέξε Γιόρτασε Στήριξε!

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 21 Σεπτεμβρίου 23:59.