Γενική Συνέλευση 2018 | Λάρισα

Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της HelMSIC, στη Λάρισα.

Η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της HelMSIC αποτελεί τη σημαντικότερη πανελλήνια συνάντηση της χρόνιας. Κατά τη διάρκειά της, φοιτητές ιατρικής – ενεργά μέλη της HelMSIC από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν και συζήτησαν για διοικητικά θέματα που αφορούν ολόκληρη τη HelMSIC. Παράλληλα εκπαιδεύτηκαν πάνω στους έξι τομείς δράσης της οργάνωσης αλλά και σε γενικές δεξιότητες όπως η διαχείριση ομάδων (Leadership), η συναισθηματική νοημοσύνη (Emotional Intelligence & Communication) άλλα και η μεθοδική άσκηση πίεσης (Advocacy). Με αυτόν τον τρόπο εξέλιξαν τις γνώσεις και δεξιότητες τους ενώ αντάλλασσαν ιδέες και προβληματισμούς με τους συνομηλίκους τους.

Η Γενική Συνέλευση της HelMSIC αποτελεί το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων και γι’ αυτό κατά τη διάρκειά της λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για την HelMSIC και για τις δραστηριότητές της. Τα ενεργά μέλη που συμμετείχαν σε αυτήν είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την χρονιά που πέρασε και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά, όπως η εκλογή της επόμενης Πανελλήνιας Ομάδας. Επίσης, συζητήθηκε και ψηφίστηκε η κατάθεση υποψηφιότητας για τη διοργάνωση της EMSA Autumn Assembly 2019 στην Ελλάδα, ενός Πανευρωπαϊκού Event όπου συμμετέχουν περίπου 300 φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη. Σημαντική απόφαση αποτέλεσε, επίσης, η θέσπιση του δικτύου παλαιών μελών της HelMSIC (Alumni Network), μιας απόφασης άμεσα συνυφασμένης με τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της HelMSIC.  Τέλος, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή η ψήφιση του κύριου Θεόδωρου Ι. Δαρδαβέση, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας τους Α.Π.Θ, ως επίτιμο μέλος.  

Η συνάντηση αυτή σφράγισε τα 60 χρόνια δράσης της οργάνωσης και τα ενεργά μέλη είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και και να γνωρίσουν τη HelMSIC καλύτερα μέσα από έγγραφα, φωτογραφίες και δραστηριότητες. Είδαν την πορεία της οργάνωσης μέσα στο πέρασμα των χρόνων, τα επιτεύγματά της και στη συνέχεια μπόρεσαν να συζητήσουν μεταξύ τους για το όραμά τους για αυτή και πως θέλουν να τη δουν στο μέλλον.

Η Γενική Συνέλευση 2018 διοργανώθηκε από ενεργά μέλη της Τοπικής Επιτροπής Λάρισας τα οποία ευχαριστούμε για την διοργάνωση μαζί αλλά και με όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής.

Ραντεβού στην καλοκαιρινή Πανελλήνια Συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο!