Ημερίδα Ειδικοτήτων

Ειδικότητα στην Ελλάδα, το εξωτερικό, μεταπτυχιακό ή αγροτικό;
Τι επιλογές έχεις μετά τη λήψη του πτυχίου σου; 

Η λήψη του πτυχίου είναι ένα γεγονός που σηματοδοτεί τη ζωή μας καθώς σημάνει τη λήξη των φοιτητικών χρόνων και την αρχή της επαγγελματική μας πορείας. Η επιλογή της καταλληλότερης ειδικότητας είναι, ίσως, η μεγαλύτερη ανησυχία των νέων ιατρών, που πολλές φορές βρίσκουν διέξοδο σε χώρες του εξωτερικού.

Η HelMSIC σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές και τα Γραφεία Διασύνδεσης αυτών, διοργανώνει την Ημερίδα Ειδικοτήτων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ενημέρωσης γύρω από τις επιλογές μετά το πτυχίο. Με τη δράση αυτή, η HelMSIC αποσκοπεί στο να προσφέρει σε κάθε φοιτητή Ιατρικής βασικές πληροφορίες που εκλείπουν, με γνώμονα την σφαιρική ενημέρωση και την αντικειμενικότητα, έτσι ώστε η ερώτηση “και μετά το πτυχίο, τι;” να φαντάζει ελαφρώς λιγότερη “τρομακτική”.

Τι περιλαμβάνει;
Η ημερίδα χωρίζεται σε 3 μέρη τα οποία έχουν διαφορετικό γνώμονα ενημέρωσης για τους φοιτητές Ιατρικής:

1ο μέρος: Επιλογές καριέρας
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει ομιλίες για τις διεξόδους που έχει ένας φοιτητής Ιατρικής μετά την λήψη του πτυχίου, με στόχο την ενημέρωση για τις υπηρεσίες υπαίθρου καθώς και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Επιπλέον, οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν την Ημερίδα θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για την εργασία στον τομέα της Ανθρωπιστική Ιατρικής μέσα από τη σκοπιά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

2ο μέρος: Ειδικότητα στην Ελλάδα
Το δεύτερο μέρος είναι εστιασμένο στη λήψη ειδικότητας στην Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για τη λήψη ειδικότητας στη χώρα μας αλλά και για τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Εκτός από ομιλίες, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις ανάλογα με συγκεκριμένες ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν.

3ο μέρος: Ειδικότητα στο εξωτερικό
Το τρίτο μέρος έχει ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για τη λήψη ειδικότητας σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού.

Σε ποιους απευθύνεται;
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής που θέλουν να ενημερωθούν για τις επιλογές καριέρας και τη λήψη ειδικότητας.

Πότε θα πραγματοποιηθεί;
Η Ημερίδα Ειδικοτήτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Πάτρα τις παρακάτω ημερομηνίες:

Αθήνα: 11 & 14 Δεκεμβρίου 2018
Θεσσαλονίκη: 16 Δεκεμβρίου 2018
Ιωάννινα: 14 Δεκεμβρίου 2018
Λάρισα: 14 Δεκεμβρίου 2018
Πάτρα: 8 Δεκεμβρίου 2018

Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ανοιχτή. Για την διευκόλυνση της διοργάνωσης συστήνεται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα.