Εορτασμός 60 χρόνων | 18 Νοεμβρίου, Μουσείο Μπενάκη

60 χρόνια δράσης, εκπροσώπησης, ιστορίας. 60 χρόνια η HelMSIC συμβάλλει ώστε οι οι Φοιτητές Ιατρικής να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να φτάνουν στο “κάτι παραπάνω”, που εν τέλει θα τους κάνει και καλύτερους επαγγελματίες υγείας στο μέλλον.

Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων της HelMSIC, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των 60 χρόνων HelMSIC, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα. Η εκδήλωση αυτή περιλάμβανε ένα σύνολο ομιλιών από ιδρυτικά, παλαιότερα αλλά και νέα ενεργά μέλη της HelMSIC, με σκοπό να παρουσιαστεί η πορεία της οργάνωσης μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια δράσης, καθώς και ομιλίες από τους προέδρους της IFMSA και EMSA, ενώ δεν έλειψε και η εορταστική ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επίτιμα μέλη, εξωτερικοί συνεργάτες, παλιά και νέα ενεργά μέλη της HelMSIC συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου. Μετά από τον εισαγωγικό πρόλογο από τον Πρόεδρο της HelMSIC και την παρουσίαση της οργανωτικής επιτροπής για την εκδήλωση του εορτασμού των 60 χρόνων, ο λόγος δόθηκε σε παλιά ενεργά μέλη της HelMSIC τα οποία με πολλή έμπνευση κατόρθωσαν να μας μεταφέρουν τις προσωπικές εμπειρίες που έζησαν μέσα από την ενεργή δράση τους στην οργάνωση. Αξιοσημείωτη υπήρξε και η ομιλία της κ. Ελένης Βαλάσση-Αδάμ. Ως ιδρυτικό μέλος GreMSIC 1958, η κ. Βαλάσση-Αδάμ κατόρθωσε να συγκινήσει όλο το ακροατήριο, καθώς διηγούνταν όλες εκείνες τις υπέροχες στιγμές που έζησε ως φοιτήτρια Ιατρικής, όταν ακόμα η HelMSIC βρισκόταν στα πρώιμα στάδια της δημιουργίας της, με τη διοργάνωση των πρώτων ανταλλαγών μεταξύ φοιτητών Ιατρικής σε χώρες του εξωτερικού.

Φυσικά, το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης κορυφώθηκε όταν παλιά και νέα μέλη HelMSIC έπαιρναν ελεύθερα τον λόγο και ο καθένας προσπαθούσε να μεταδώσει τις δικές του ιστορίες και τις ξεχωριστές στιγμές και να νοσταλγήσει τα φοιτητικά χρόνια του. Από τις ξεχωριστές ομιλίες υπήρξαν και οι στιγμές που εκπρόσωποι της HelMSIC από κάθε Ιατρική Σχολή παρουσίασαν τις Τοπικές Επιτροπές του παρελθόντος και του παρόντος.

Μουσική, χορός, η εορταστική τούρτα των 60 χρόνων, φωτογραφίες, χαμόγελα ενθουσιασμού και δάκρυα συγκίνησης ήταν μόνο μερικά από όσα ακολούθησαν την εκδήλωση. Παλιά ενεργά μέλη αντάμωσαν ξανά ύστερα από χρόνια, παλιά και νέα μέλη γνωρίστηκαν, δημιουργώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος και θέτοντας τα θεμέλια για τη συνέχεια της ιστορίας της HelMSIC. Μέσα από αυτήν εκδήλωση καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας το παρελθόν, να μάθουμε από αυτό και να οραματιστούμε όλοι μαζί την πορεία της HelMSIC μέσα στα επόμενα χρόνια δράσης της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οργανωτική επιτροπή που μετά από αρκετούς μήνες ασταμάτητης δουλειάς διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση, τους υποστηρικτές μας, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εορταστικής εκδήλωσης, τους επίτιμους προσκεκλημένους και τους εξωτερικούς συνεργάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους,  όπως επίσης και όλους όσους συνέβαλαν με μεράκι και αφοσίωση στο εκπληκτικό αποτέλεσμα που απολαύσαμε όλοι μας εκείνη τη βραδιά.

Χρόνια πολλά HelMSIC!

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους: