HelMSIC Exchanges | Ζήσε Μια Ανταλλαγή Στην Πόλη σου

Θα ήθελες  να αφιερώσεις ένα μέρος από τον ελεύθερό σου χρόνο για να γνωρίσεις φοιτητές ιατρικής  από κάθε γωνιά του πλανήτη ;

Θα σου άρεσε να αλληλεπιδράσεις με άτομα διαφορετικής κουλτούρας γκρεμίζοντας κάθε στερεότυπο ενώ ταυτόχρονα χτίζεις νέες φιλίες ;

Θα σε ενδιέφερε να γνωρίσεις καλύτερα το πρόγραμμα των ανταλλαγών βλέποντας πως είναι μία ανταλλαγή στην πόλη σου;

Αν η απάντηση είναι θετική και νιώθεις έτοιμος να γνωρίσεις τον μαγικό κόσμο των ανταλλαγών τότε δεν έχεις παρά…

Nα γίνεις Contact Person ή/και Host!

Περισσότεροι από 300 Φοιτητές Ιατρικής επισκέπτονται την χώρα μας κάθε χρόνο στα πλαίσια του προγράμματος των Κλινικών και Ερευνητικών Ανταλλαγών και ο θεσμός της φιλοξενίας και του Contact Person είναι εδώ για να γίνεις κι εσύ κομμάτι του προγράμματος αυτού αποκτώντας μία εμπειρία ανταλλαγών στην πόλη σου !

Γίνε Contact Person!
O Contact person είναι ο “buddy” του εισερχόμενου φοιτητή που θα είναι δίπλα του πριν και κατά την διάρκεια παραμονής του στην πόλη της Ανταλλαγής του. Ερχόμενος για πρώτη φορά και μόνος του στην Ελλάδα, ο φοιτητής έχει ανάγκη ένα άτομο που θα τον βοηθήσει, θα του λύσει απορίες και με αυτό τον τρόπο θα κάνει την ανταλλαγή του καλύτερη.

Τι θα κερδίσεις;

 • Θα γνωρίσεις φοιτητές ιατρικής από το εξωτερικό. Σου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξεις δεσμούς κα να δημιουργήσεις κοινές εμπειρίες με έναν φοιτητή ιατρικής από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.
 • Θα έχεις μία ευκαιρία για ουσιαστική αλληλεπίδραση με νέους με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και βιώματα που μοιράζονται, ωστόσο, ως φοιτητές ιατρικής, τους ίδιους στόχους με εσένα.
 • Θα κάνεις την ανταλλαγή ενός φοιτητή καλύτερη. Θα τον βοηθήσεις να δει την πόλη ή την χώρα σου μέσα από τα δικά σου μάτια.
 • Θα γνωρίσεις καλύτερα το πρόγραμμα των Ανταλλαγών. Αν έχεις ενδοιασμούς για τη δήλωση συμμετοχής ή αν σκοπεύεις να πας ανταλλαγή, η εμπειρία του Contact Person θα σου λύσει κάθε απορία.
 • Θα κερδίσεις πόντους για τις επόμενες εξετάσεις ανταλλαγών ώστε να ζήσεις κι εσύ μια αντίστοιχη εμπειρία σε μία χώρα του εξωτερικού. To σύστημα μοριοδότησης περιγράφεται παρακάτω.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες σου;

 • Επικοινωνία με τον φοιτητή. Έναν μήνα πριν την άφιξη του στην πόλη σου αλλά και κατά την διάρκεια της ανταλλαγής ο φοιτητής από το εξωτερικό θα απευθύνεται σε εσένα για τυχόν απορίες που έχει και εσύ θα καλείσαι να απαντήσεις, πάντα με την βοήθεια των τοπικών υπευθύνων.
 • Παραλαβή του φοιτητή κατά την άφιξή του. Θα ρωτήσεις τον φοιτητή πότε θα φτάσει στην πόλη σου, θα κανονίσεις την παραλαβή του (από το αεροδρόμιο, έναν κοντινό σταθμό μετρό ή τον σταθμό  ΚΤΕΛ), θα τον καλωσορίσεις και να τον οδηγήσεις στο διαμέρισμα του.
 • Συνοδεία στην κλινική/εργαστήριο την πρώτη ημέρα. Ως contact person θα του μάθεις πως να πηγαίνει στην κλινική ή στο εργαστήριο και στη συνέχεια θα βεβαιωθείς από τον υπεύθυνο καθηγητή πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Τι επιπλέον μπορείς να κάνεις;

Συμμετοχή και οργάνωση Local Social Program (LSP). Μπορείς να συμμετέχεις σε βόλτες, εξόδους και εκδρομές που οργανώνονται από την τοπική αλλά και να πάρεις εσύ πρωτοβουλία οργανώνοντας τα και έτσι να κερδίσεις επιπλέον πόντους για τις εξετάσεις ανταλλαγών.

Συμμετοχή στο National Social Program (NSP). Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η HelMSIC οργανώνει για τους εισερχόμενους φοιτητές εκδρομές τα Σαββατοκύριακα σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Στις εκδρομές αυτές σε καλεί να δηλώσεις συμμετοχή και να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο ελληνικό νησί με φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Μη ξεχνάς πως μέσω του social program θα μπορέσεις να γευτείς το πραγματικά όμορφο κομμάτι του προγράμματος ανταλλαγών στην πόλη σου ξεφεύγοντας από τις υποχρεώσεις και δημιουργώντας κοινές εμπειρίες με τους εισερχόμενους φοιτητές.

Ως Contact Person, λοιπόν, είναι στο χέρι σου να μετατρέψεις την ανταλλαγή ενός ξένου φοιτητή σε  μία μοναδική εμπειρία και για τους δυο σας!

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά αλλά θέλεις να ζήσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία του προγράμματος

Γίνε HOST φιλοξενώντας έναν φοιτητή από το εξωτερικό!

Η HelMSIC σου δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσεις έναν εισερχόμενο φοιτητή για τον μήνα της ανταλλαγής του και έτσι να εμπλακείς στον μέγιστο βαθμό στο πρόγραμμα ανταλλαγών.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες σου;

 • Παροχή διαμονής στον φοιτητή για έναν μήνα ενώ η διατροφή του θα καλύπτεται από την HelMSIC. Για τα λειτουργικά έξοδα, η HelMSIC θα σου παρέχει 100EUR/φιλοξενούμενο φοιτητή.

Ταυτόχρονα, θα έχεις την δυνατότητα συμμετοχής στο Local Social Program που οργανώνεται για τους εισερχόμενους φοιτητές.

Τι επιπλέον θα κερδίσεις;

 • Θα γνωρίσεις την καθημερινότητα ενός ανθρώπου από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και μέσω αυτού έναν διαφορετικό πολιτισμό, μια διαφορετική κουλτούρα.
 • Θα χτίσεις πιθανόν, χάρη στην καθημερινή επαφή, μία γερή φιλία που θα σε συνδέει για χρόνια με έναν φοιτητή ιατρικής από το εξωτερικό.
 • Θα κερδίσεις επιπλέον πόντους για τις εξετάσεις ανταλλαγών και 100 € για κάθε άτομο που φιλοξενείς.

Και αν όλα τα παραπάνω σε έπεισαν και θέλεις να γίνεις Contact Person ή Host, η HelMSIC θα σου δώσει επιπλέον πόντους για τις επόμενες εξετάσεις ανταλλαγών ενισχύοντας την προσπάθειά σου να ζήσεις και εσύ μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε μία χώρα του εξωτερικού! Όσο πιο ενεργός είσαι αγκαλιάζοντας το πρόγραμμα των ανταλλαγών τόσους περισσότερους πόντους θα συγκεντρώσεις !

Δες μία σύνοψη των πόντων παρακάτω.

Εδώ μπορείς να βρεις το σύστημα μοριοδότησης αναλυτικά.

H HelMSIC σε καλεί να ζήσεις μία εμπειρία ανταλλαγών στην Ελλάδα, θα αδράξεις την ευκαιρία;

Γίνε και εσύ Contact Person ή φιλοξένησε έναν φοιτητή από το εξωτερικό και ζήσε μία εμπειρία ανταλλαγής… στην πόλη σου!