Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου 2019 | Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου 2019 της HelMSIC πραγματοποιήθηκε στην Ασπροβάλτα της Θεσσαλονίκης στις 15 – 18 Ιουλίου. Σ’ αυτό, παρευρέθηκαν 30 περίπου ενεργά μέλη με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την στοχοθέτηση για την νέα χρονιά, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου αποτελεί την πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση για τη θητεία 2019/20.

Αυτή η καλοκαιρινή συνάντηση, που οργανώθηκε σε κατασκηνωτικό χώρο, έχει πιο χαλαρό χαρακτήρα, αφού πραγματοποιείται στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, και τα ενεργά μέλη είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν και να οραματιστούν την καινούργια χρονιά.

Θεματικές Ολομέλειας

Οι συζητήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Μεταξύ των πιο σημαντικών θεματικών, συγκαταλέγονται οι καινούργιες ή ανανεωμένες δράσεις και ευκαιρίες εκπαίδευσης για τη χρονιά που ξεκινάει, η καινούργια προσέγγιση της Open HelMSIC Week  και η νέα διαδικασία κατανομής των συμβολαίων ανταλλαγών. Συζητήθηκαν, επίσης, κάποιες επικείμενες διοργανώσεις όπως το το Summer School | Προετοιμασία για το Αγροτικό Ιατρείο που πλησιάζει και η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Εκπαιδευτικά κομμάτια

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου χαρακτηρίζεται από πιο χαλαρό χαρακτήρα και περισσότερο χρόνο. Έτσι λοιπόν, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε γενικές δεξιότητες, όπως η εξωτερίκευση της οργάνωσης (external representation) και η δυναμική της ομάδας σε συνδυασμό με την προσαρμοστικότητα (group dynamics & adaptability). Δόθηκε, επιπλέον η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θεματικές των έξι τομέων δράσης της HelMSIC και να συζητήσουν πιο στοχευμένα για την ομάδα τους μέσα στην επόμενη χρονιά. 

Τι κέρδισαν τα ενεργά μέλη από την συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο;

Όπως κάθε πανελλήνια συνάντηση, έτσι και το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναναστραφούν με Φοιτητές Ιατρικής απ’ όλη την Ελλάδα που έχουν παρόμοιες ανησυχίες και κοινούς στόχους και να καταλάβουν λίγο περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας της HelMSIC σε Πανελλήνιο Επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση έδωσε στους συμμετέχοντες μια γεύση για το τι να περιμένουν απ’ την καινούρια χρονιά και τους ενέπλεξε στην διαδικασία του σχεδιασμού, με ενθουσιασμό για όσα έρχονται. 

Ευχαριστούμε πολύ την Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για την διοργάνωση, όπως και την Πανελλήνια Ομάδα για την προετοιμασία του περιεχομένου. Ευχαριστούμε επίσης το σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης”, τα αρτοποιεία “Blé”, τα φροντιστήρια “Διεθνείς Γλώσσες”, την Κρεαταγορά “Φίλιππος” και το βιβλιοπωλείο “Χαρτοφωλια” για τη σημαντική υποστήριξη τους στη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου.