Σχολές χωρίς Σύνορα | Webinar

Καθημερινά, περισσότεροι από 47.000 γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, διοικητικοί και άλλοι επαγγελματίες εργάζονται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόνο το 2018 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν περίπου 7.440 συνεδρίες ψυχικής υγείας μέσω των προγραμμάτων τους στη Λέσβο, στη Χίο, τη Σάμο την Αθήνα και τον Έβρο, ενώ περίπου 26.500 άνθρωποι επισκέφτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία τους.  Και αυτές είναι μόνο λίγες γραμμές από το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η HelMSIC διοργανώνει με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα το webinar “Σχολές χωρίς Σύνορα” με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις θεματικές των κοινών πεδίων ενασχόλησης και της επικαιρότητας. 

Το webinar αυτό δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για:

  • την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς ως μέρος της φοιτητικής ζωής, αλλά και ως επαγγελματίας υγείας
  • το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • τις θεματικές των κοινών πεδίων δράσης των οργανώσεων (πρόσβαση στην υγεία, μετακινούμενοι πληθυσμοί, επικαιρότητα σχετικά με τον COVID-19) 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η συμμετοχή στo webinar είναι ανοιχτή προς τους φοιτητές Ιατρικής όλων των ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η συμπλήρωση ηλεκτρονικής δήλωσης. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της πλατφόρμας που θα πραγματοποιηθεί το webinar, κατά την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Πότε θα πραγματοποιηθεί;

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 19:00

Για oποιαδήποτε απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις και μαζί μας στο norp@helmsic.gr

Δήλωσε συμμετοχή έως και τις 09 Μαΐου, στις 23:59

Άδραξε την ευκαιρία! Γνώρισε και εσύ το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα!