Διοικητικό Συμβούλιο Αυγούστου 2020 | Ερέτρια Εύβοιας

Στις 9-11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια το Διοικητικό Συμβούλιο Αυγούστου. Διοργανώθηκε από την τοπική επιτροπή Αθήνας και αποτελεί μία από τις 4 πανελλήνιες συναντήσεις της HelMSIC που λαμβάνουν χώρα κάθε χρονιά. 

Τι περιλαμβάνει μία καλοκαιρινή πανελλήνια συνάντηση;

Ενεργά μέλη από όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να οραματιστούν και να σχεδιάσουν τις δράσεις της HelMSIC για την ακόλουθη ακαδημαϊκή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, στην πανελλήνια αυτή συνάντηση τέθηκε προς συζήτηση το Πλάνο Προγραμμάτων της HelMSIC για την επόμενη χρονιά (Projects’ Year Plan) και παρουσιάστηκαν νέες δράσεις που θα οργανωθούν και ευκαιρίες εκπαίδευσης που έρχονται. Επιπλέον, ψηφίστηκε ο Βασικός Προϋπολογισμός της οργάνωσης, που αποτελεί μια αδρή καταγραφή των προϋπολογιζόμενων εσόδων και εξόδων της επόμενης χρονιάς. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν θεματικά εκπαιδευτικά sessions, όσο και sessions των επιμέρους Τομέων Δράσης (Δημόσια Υγεία, Αναπαραγωγική και Σεξουαλική Υγεία, Ερευνητικές Ανταλλαγές, Κλινικές Ανταλλαγές, Ιατρική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη), ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις αντίστοιχες θεματικές και να αλληλεπιδράσουν με τα μέλη των ομάδων τους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και σε δεξιότητες, όπως το Leadership και το Change Management, αλλά και η Δόμηση θέσεων και η Άσκηση Πίεσης (Policy Making & Advocacy) μέσα από τα καθιερωμένα Trainings που διοργανώθηκαν

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελούσε την πρώτη δια ζώσης για την φετινή χρονιά, δεδομένης της πανδημίας της COVID-19. Γι’ αυτό το λόγο και ακολουθώντας τις αξίες  της HelMSIC για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η οργανωτική επιτροπή, αλλά και κάθε ενεργό μέλος ξεχωριστά φρόντισαν να τηρηθούν πιστά τα μέτρα προστασίας, με τήρηση αποστάσεων και χρήση μασκών και αντισηπτικών, μετατρέποντας αυτήν την πανελλήνια συνάντηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους!