Διημερίδα Ειδικοτήτων 2020

Η επιλογή ιατρικής ειδικότητας αποτελεί σημαντικό προσδιοριστικό παράγοντα για τη διαθεσιμότητα κάθε ειδικότητας, τη δυναμική και τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και επηρεάζει το σχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας. Ταυτόχρονα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μετέπειτα ζωή και καριέρα του φοιτητή και συνεπώς είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπεύθυνα και μετά από τη πλήρη ενημέρωση του φοιτητή για τις επιλογές που έχει.

Ανάμεσα στους παράγοντες επιλογής ειδικότητας συγκαταλέγονται η ποιότητα ζωής, το ενδιαφέρον για το επιστημονικό υπόβαθρο και το πρόγραμμα της ειδικότητας, οι προοπτικές εξέλιξης, η επαφή με τον ασθενή αλλά και οι άμεσες προοπτικές αποκατάστασης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο κατέχει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, οι τομείς με τους οποίους έρχεται σε επαφή ο φοιτητής καθ’όλη τη διάρκεια της φοίτησής του, αλλά και η γενική αντίληψη και οι πιθανές προκαταλήψεις που μπορεί να συνοδεύουν μια ειδικότητα.

Μία από τις θεματικές επικέντρωσης της HelMSIC για αυτή τη χρονιά είναι το Health Workforce, δηλαδή το Υγειονομικό Ανθρώπινο Δυναμικό. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ανάγκη για ενημέρωση των φοιτητών όσον αφορά την ειδικότητα, το αγροτικό αλλά και τις γενικότερες επιλογές μετά τη λήψη του πτυχίου, διοργανώνει την Διημερίδα Ειδικοτήτων

Τι είναι η Διημερίδα Ειδικοτήτων;

Η Διημερίδα Ειδικοτήτων αποτελεί ένα πρόγραμμα ενημερωτικού περιεχομένου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ελληνικές Ιατρικές Σχολές και έχει ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής για τις δυνατότητες που έχουν ως επαγγελματίες υγείας, μετά τη λήψη του πτυχίου τους. Κύριος στόχος είναι να παρέχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν και θα κατατοπίσουν τους φοιτητές Ιατρικής, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του συστήματος υγείας της χώρας, αλλά και θα τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν περισσότερο τις επιλογές τους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα έχει διάρκεια 2 ημέρες.

Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της Διημερίδας;

Τη πρώτη ημέρα θα γίνει ενημέρωση για τη λήψη ειδικότητας στο εσωτερικό, τη δήλωση, τη διάρκεια και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθώς και για την καθημερινότητα του ειδικού ιατρού και τις απαιτήσεις της κάθε ειδικότητας. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για ευκαιρίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο και αφορούν τη συμβουλευτική των φοιτητών στην επιλογή καριέρας καθώς και για τη μετεκπαίδευση των πτυχιούχων γιατρών. 

Τη δεύτερη ημέρα θα γίνει αναφορά στις ευκαιρίες λήψης ειδικότητας στο εξωτερικό και τα απαιτούμενα κριτήρια των χωρών, ενώ θα περιλαμβάνονται και ομιλίες για τη διαδικασία δήλωσης για την υπηρεσία υπαίθρου, αλλά και ομιλίες απο μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα για τις δυνατότητες εργασίας σε αυτές. 

Πότε και πώς θα διεξαχθεί η Διημερίδα;

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom, στις παρακάτω ημερομηνίες.

Αθήνα
Σάββατο 19/12 στις 9:00-14:30 και Κυριακή 20/12 στις 10:00-14:00

Αλεξανδρούπολη
Σάββατο 19/12 στις 15:00-20:30 και Κυριακή 20/12 στις 15:00-19:00

Ηράκλειο
Σάββατο 19/12 στις 15:00-20:30 και Κυριακή 20/12 στις 10:00-14:00

Θεσσαλονίκη
Σάββατο 19/12 στις 9:00-14:30 και Κυριακή 20/12 στις 10:00-14:00

Ιωάννινα
Σάββατο 19/12 στις 9:00-14:30 και Κυριακή 20/12 στις 10:00-14:00

Λάρισα
Παρασκευή 18/12 στις 16:00-20:00 και Σάββατο 19/12 στις 10:00-13:00

Πάτρα
Σάββατο 19/12 στις 15:00-20:30 και Κυριακή 20/12 στις 15:00-19:00

Η συμμετοχή στην διημερίδα είναι δωρεάν!

Δήλωσε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο!

Δήλωσε συμμετοχή έως και τις 13/12, στις 23:59.

9 Comments

 1. Καλησπέρα, υπάρχει κάπου αναρτημένο το πρόγραμμα των ομιλιών;

 2. Καλησπέρα έχω δηλώσει συμμετοχή από τις 25/11 ωστόσο δεν έχω λάβει ακόμα κάποιο ενημερωτικό email σε σχεση με τους κωδικούς και την εγγραφή μου . Ευχαριστω εκ των προτέρων.

  Χριστίνα Γεωργαντζίδου
  1. HelMSIC
   Author

   Καλησπέρα. Έχουν σταλεί emails σε όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή. Μπορείς να ελέγχεις τα spam σου.

 3. Καλησπέρα, θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν κάπου αναρτημένα τα ονόματα των εισηγητών των ειδικοτήτων που δεν ανακοινώθηκαν ακόμα;

  1. HelMSIC
   Author

   Καλησπέρα. Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν κατά την έναρξη της Διημερίδας. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα στην αντίστοιχη εκδήλωση στο Facebook.

 4. Για όσους δηλώσαμε,πότε θα μας σταλεί το link στο zoom,στο email;
  Ευχαριστώ.

  1. HelMSIC
   Author

   Τα emails έχουν ήδη αρχίσει να στέλνονται σε όσους δήλωσαν συμμετοχή. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

 5. Καλησπέρα είμαι φοιτήτρια της ιατρικής Σχολής Αθηνών και θα ήθελα να παρακολουθήσω τη διημερίδα ειδικοτήτων . Δεν είχα δει πως πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή για τη διαδικτυακή παρακολούθηση . Τι πρέπει να κάνω ώστε να μπορεσω να τη παρακολουθήσω ;
  Ευχαριστώ

  1. HelMSIC
   Author

   Καλησπέρα! Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν στις 13/12. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου και σε περιμένουμε σε επόμενες δράσεις μας!

Comments are closed.