Open HelMSIC Day | Γνώρισέ μας!

Θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για τη HelMSIC και όλα τα προγράμματα του εαρινού εξαμήνου; Να γνωρίσεις την ομάδα της Τοπικής σου Επιτροπής που “βρίσκεται” πίσω από κάθε δράση; Θέλεις να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό και να δραστηριοποιηθείς μαζί με νέους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σε θέματα που αφορούν την Υγεία;

Η HelMSIC διοργανώνει διαδικτυακά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, μια Ανοιχτή Συνάντηση, για φοιτητές της κάθε Ιατρικής Σχολής!

Σε αυτή τα ενεργά μέλη θα παρουσιάσουν τις Δράσεις που θα διοργανωθούν τους επόμενους μήνες. Ακόμη, θα είναι μια ευκαιρία για την εξοικείωση με όλες τις δραστηριότητες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, όπως οι Πανελλήνιες και οι Διεθνείς Συναντήσεις, τα Training Events και άλλα. Σε αυτό το πλαίσιο, ενεργά μέλη HelMSIC θα μοιραστούν την εμπειρία τους και περισσότερες πληροφορίες για τα πεδία και τις δραστηριότητες ενασχόλησης και εκπαίδευσης εντός των 6 Τομέων Δράσης.

Τέλος, στην Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μέρος και ένα training σχετικά με την Ιατρική Έρευνα, προσφέροντας χρήσιμες γνώσεις και tips για τη δόμηση abstracts και posters, καθώς και για παρουσίαση εργασίας ή έρευνας σε κοινό που τραβάει την προσοχή!

Mέσα από τη συμμετοχή στην Ανοιχτή Συνάντηση της Τοπικής Επιτροπής θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις περισσότερες πτυχές της Οργάνωσης, το όραμα και τους στόχους της, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει στους νέους να είναι ενεργοί, να προσφέρουν στους συμφοιτητές και στο ευρύ κοινό, αλλά και να έχουν ρόλο και φωνή σε ό,τι τους αφορά.

Ημερομηνίες Πραγματοποίησης:

Αθήνα | Σάββατο, 06/03, στις 18.00
Αλεξανδρούπολη | Παρασκευή, 05/03, στις 19.00
Ηράκλειο | Τετάρτη 3/03, στις 18.30
Θεσσαλονίκη | Σάββατο, 06/03, στις 18.00
Ιωάννινα | Παρασκευή, 05/03, στις 19.00
Λάρισα | Δευτέρα, 01/03, στις 19.00
Πάτρα |  Παρασκευή, 05/03, στις 18.30

Γιατί είναι σημαντικό οι νέοι να είμαστε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την κοινωνία;

Μέσα από την ενεργή συμμετοχή σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και την Υγεία, οι νέοι ενδυναμώνονται ώστε να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των κοινωνιών τους, καθώς και του εαυτού τους. 

Προσφέρουν φρέσκες ιδέες, καινοτομίες, παραγωγικό διάλογο, εναλλακτικό τρόπο σκέψης, πρεσβεύοντας τις αξίες τους και αποτυπώνοντας τις ανάγκες και τις ανησυχίες των μελλοντικών γενεών. Ενισχύοντας αυτά με ουσιαστική εξοικείωση και εκπαίδευση πάνω σε τρέχοντα προβλήματα, νέες θεματικές και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, διαμορφώνουν τις συνθήκες ώστε να μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο και να “φέρνουν στο τραπέζι” προτάσεις με αντίκτυπο.

Ως HelMSIC, πιστεύουμε στην αξία της εμπλοκής των νέων σε ζητήματα και διαδικασίες που τους αφορούν, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας. Γι’ αυτό επενδύει στην εκπαίδευση των ενεργών μελών της, αξιοποιώντας τις εξωτερικές της συνεργασίες, προκειμένου να αποτελεί ένα δίαυλο για τη “φωνή” των φοιτητών Ιατρικής.

Πώς μπορώ να συμμετέχω ενεργά στη HelMSIC;

Είσαι ήδη μέλος της HelMSIC, ως φοιτητής Ιατρικής, με την εγγραφή σου στην Ιατρική Σχολή. Δε χρειάζεται κάποια επιπλέον εγγραφή ή διαδικασία! Γίνε μέλος το facebook group της Τοπικής σου Επιτροπής για να ενημερώνεσαι για τις δράσεις και τις εβδομαδιαίες Συνεδριάσεις! 

Αρκεί να συνδεθείς στις τοπικές Συνεδριάσεις για να μένεις ενήμερος για τις δράσεις μας και να αναλάβεις ενεργό ρόλο στη διοργάνωσή τους.

Τι αποκομίζω από την ενεργή συμμετοχή μου στη HelMSIC;

Μέσα από τον εθελοντισμό, το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση δράσεων προς φοιτητές ιατρικής, νέους, ευρύ κοινό και εφήβους, κάθε φοιτητής αποκομίζει αξέχαστες εμπειρίες, νέες δεξιότητες, αίσθημα συνεισφοράς και υπευθυνότητας! Ως ενεργό μέλος στη HelMSIC:

  • Συνεργάζεσαι με φοιτητές Ιατρικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με νέους άλλων Σχολών
  • Συμμετέχεις σε διεθνείς συναντήσεις φοιτητών Ιατρικής.
  • Αναπτύσσεις και καλλιεργείς διαρκώς δεξιότητες οργάνωσης, συντονισμού, leadership, καθώς και άλλα soft skills
  • Αναλαμβάνεις ενεργό ρόλο στην Ιατρική σου Εκπαίδευση, πραγματοποιώντας δραστηριότητες για την αναβάθμισή της 
  • Αποκτάς μια πιο ολιστική αντίληψη του ρόλου των επαγγελματιών υγείας
  • Προσφέρεις στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των συμφοιτητών σου, φέρνοντας την αλλαγή

Ανακάλυψε περισσότερα για την Τοπική σου Επιτροπή:

Δες σε αυτή τη σελίδα χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και τις ημερομηνίες για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις που λόγω των συνθηκών πραγματοποιούνται προς το παρόν διαδικτυακά. Join Us!