Διοικητικό Συμβούλιο Μαρτίου 2021 | Online

Στις 25-28 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της HelMSIC, το οποίο αποτελεί μία από τις τέσσερις ετήσιες Πανελλήνιες Συναντήσεις. Συμβαδίζοντας με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο Μαρτίου θα διοργανωθεί από την Τοπική Επιτροπή Λάρισας Online, μέσω της πλατφόρμας του Zoom, διατηρώντας όλα τα ξεχωριστά κομμάτια του περιεχομένου του σε νέα μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, τα ενεργά μέλη θα πραγματοποιήσουν τη συνάντησή τους με ασφάλεια, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα επικαιρότητας και σε θεματικές των Τομέων Δράσης, να λάβουν αποφάσεις σε διοικητικά θέματα και να αλληλεπιδράσουν με φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ελλάδα.

Τι θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο Μαρτίου;

Όπως σε κάθε Πανελλήνια Συνάντηση, τα ενεργά μέλη θα εξοικειωθούν με τον πανελλήνιο χαρακτήρα της HelMSIC, και θα αποκτήσουν γνώσεις τόσο για θεματικές των έξι τομέων δράσης (Δημόσια Υγεία, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, Ερευνητικές Ανταλλαγές, Κλινικές Ανταλλαγές, Ιατρική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη), όσο και για πιο πρακτικές και προσωπικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία και η συνεργασία εντός ομάδας (work ethics), αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα και το fundraising, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά-βιωματικά σεμινάρια (trainings). Φυσικά, στην Πανελλήνια αυτή Συνάντηση θα συζητηθούν και σημαντικά διοικητικά θέματα που αφορούν την Οργάνωση και για τα οποία ενημερώνονται γενικότερα όλα τα ενεργά μέλη κατά τη διάρκεια των Διοικητικών Συμβουλίων, που βρίσκονται σε σημαντικούς σταθμούς μέσα στη χρονιά.

Η θεματολογία του Διοικητικού Συμβουλίου θα περιλαμβάνει τις Αναφορές Δράσης της Πανελλήνιας Ομάδας και των Τοπικών Επιτροπών, τις Αποστολές στις Online Διεθνείς Συναντήσεις, τις επόμενες Θεματικές Επικέντρωσης της Οργάνωσης, ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Transcare” στο οποίο συμμετέχει η HelMSIC, καθώς και παρουσίαση της δουλειάς του δικτύου Alumni.

Τι θα περιλαμβάνουν τα Sessions των Τομέων Δράσης;

Με τη συμμετοχή στα διαδραστικά sessions των Τομέων Δράσης οι φοιτητές Ιατρικής θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε ενδιαφέρουσες θεματικές της επικαιρότητας και με την αξιοποίηση της ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education) και της αλληλεπίδρασης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας και μέλη HelMSIC πάνω σε αυτές. 

Θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαρτίου, στις 18.00 – 20.00 μέσω Zoom.

Ανακάλυψε τις θεματικές!

Κλινικές Ανταλλαγές: Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Δεξιότητες του Επαγγελματία Υγείας
Ερευνητικές Ανταλλαγές: Δεξιότητες έρευνας και δόμησης δημοσκόπησης, με παρουσίαση εξωτερικού συνεργάτη
Δημόσια Υγεία: Καθολική Υγειονομική Κάλυψη & Κλιματική Αλλαγή
Σεξουαλική & Αναπαραγωγική Υγεία: Πρόσβαση στην ασφαλή άμβλωση
Ιατρική Εκπαίδευση: Παιδεία του ασθενή γύρω από την Υγεία (Health Literacy)
Ανθρώπινα δικαιώματα & Ειρήνη: Πρόσβαση στα φάρμακα, με παρουσίαση εξωτερικού συνεργάτη

Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Για ένα ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές προς τους φοιτητές Ιατρικής όλης της Ελλάδας εκπαιδευτικές συναντήσεις των ομάδων των Τομέων Δράσης της HelMSIC.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων για τα Sessions των Τομέων Δράσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωσε Συμμετοχή μέχρι τις 20/03, 23.59!

Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα σταλούν από την Οργανωτική Επιτροπή όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα links για τη σύνδεση στο Zoom την κάθε μέρα και την κατανομή των συμμετεχόντων στα Sessions.

Σε περιμένουμε!