Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου 2021 | Ηράκλειο

Στις 22-24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου, το οποίο αποτελεί μια από τις τέσσερις Πανελλήνιες Συναντήσεις της HelMSIC που πραγματοποιούνται κάθε έτος.

Τι περιελάμβανε αυτή η Πανελλήνια Συνάντηση;

Ενεργά μέλη από τις 7 Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας συναντήθηκαν, συζήτησαν, εκπαιδεύτηκαν και οραματίστηκαν την HelMSIC την επόμενη χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα, στις ολομέλειες παρουσιάστηκαν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος καθώς και άλλες ευκαιρίες εκπαίδευσης, η πορεία του προγράμματος Transcare, συζητήθηκε το Πλάνο Προγραμμάτων της HelMSIC για την επόμενη χρονιά (Projects’ Year Plan) αλλά και η συμμετοχή στην υβριδική Γενική Συνέλευση της IFMSA. Επίσης ψηφίστηκε ο Βασικός Προϋπολογισμός της HelMSIC.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης θεματικά sessions, αλλά και τα sessions των Τομέων Δράσης (Δημόσια Υγεία, Αναπαραγωγική και Σεξουαλική Υγεία και Δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του HIV και του AIDS, Ερευνητικές Ανταλλαγές, Κλινικές Ανταλλαγές, Ιατρική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη), στα οποία οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θεματικές των τομέων αλλά και γνώρισαν μέλη των ομάδων, συζήτησαν τις προτεραιότητες, οραματίστηκαν και σχεδίασαν τα επόμενα βήματα του τομέα τους για την ερχόμενη χρονιά.
Κατά την τριήμερη αυτή Πανελλήνια Συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν 2 trainings ομοταγούς εκπαίδευσης, το Leadership training και το External Image training.

Τι ήταν ιδιαίτερο σε αυτήν την Πανελλήνια Συνάντηση;

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου ήταν η πρώτη δια ζώσης Πανελλήνια Συνάντηση μετά από σχεδόν έναν χρόνο. Φυσικά, προασπίζοντας την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Από ποιους διοργανώθηκε αυτή η Πανελλήνια Συνάντηση;

Το Διοικητικο Συμβούλιο Ιουλίου διοργανώθηκε από ενεργά μέλη της Τοπικής Επιτροπής Ηρακλείου. Ευχαριστούμε θερμά την Τοπική Επιτροπή για αυτή την όμορφη διοργάνωση και το εστιατόριο Casa Donato” για την πολύτιμη συνεισφορά του.
Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να μείνει αξέχαστη σε όλα τα μέλη. Τα λέμε στην επόμενη Πανελλήνια Συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο Νοεμβρίου.