HIT – HelMSIC International Training 2022

-For English text click here-

Το μεγαλύτερο training event της HelMSIC επιστρέφει διά ζώσης!

Τι είναι το HIT;

Το HIT – HelMSIC International Training είναι ένα διεθνές training event για φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο, που στοχεύει στην εκπαίδευσή τους, μέσω της ομοταγούς εκπαίδευσης, πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές.

Το ΗΙΤ είναι εγκεκριμένο και υποστηριζόμενο από την IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations, ως ένα από τα επίσημα Sub-Regional Training της.

Τι θα περιλαμβάνει το ΗΙΤ 2022;

Το φετινό ΗΙΤ θα περιλαμβάνει τα εξής τρία workshops:

  1. TACSE – Training on Advanced Comprehensive Sexuality Education
  2. PHLT – Public Health Leadership Training on Antimicrobial Resistance
  3. HRMP – Human Rights for Medical Practitioners

Τα workshop έχουν διάρκεια τέσσερις ημέρες, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και η επίσημη γλώσσα αυτών θα είναι τα αγγλικά.

TACSE – Training on Advanced Comprehensive Sexuality Education

Το TACSE είναι ένα νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο που στοχεύει στην κατανόηση της αξίας της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία. Το workshop θα περιλαμβάνει θεματικές σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, βασικές αξίες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την δόμηση σχετικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τεχνικές και μεθόδους άσκησης πίεσης για την καθιέρωσή της

PHLT – Public Health Leadership Training on Antimicrobial Resistance

Το workshop έχει σκοπό να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με ένα εύρος δεξιοτήτων, απαραίτητων για την προώθηση της δημόσιας υγείας. Από την πραγματοποίηση μιας έρευνας μέχρι την επιστημονική υποστήριξη ενός τοπικού προγράμματος και την απόκτηση ηγετικών δεξιοτήτων, αυτό το training θα δώσει στους συμμετέχοντες πληροφορίες για κάθε απαιτούμενη πτυχή για να παρακολουθήσουν τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους και να τους κάνουν να επιτύχουν τον σκοπό τους. Επιπλέον πρόκειται να παρέχει γνώσεις για μείζονα θέματα δημόσιας υγείας, πολιτικές υγείας, λοιμώδη νοσήματα, με έμφαση βέβαια στην Μικροβιακή Αντοχή, που είναι και η κύρια θεματική του workshop.

HRMP – Human Rights for Medical Practitioners

Σε αυτό το workshop, φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν τις προσωπικές τους ικανότητες, να ανταλλάξουν ιδέες και ανησυχίες και να εμπνευστούν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ένας κύριος στόχος θα είναι η ικανότητα των μελών από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν γνώσεις και αξίες που είναι απαραίτητες για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των ασθενών, εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες με εργαλεία και πληροφορίες για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και την παροχή αξιοπρεπούς και αμερόληπτης υγειονομικής περίθαλψης με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες.

Τι θα κερδίσεις από τη συμμετοχή σου στο ΗΙΤ;

Το ΗΙΤ σου δίνει την ευκαιρία να εκπαιδευτείς πάνω σε μια θεματική που σε ενδιαφέρει και αφορά άμεσα τον τομέα της υγείας μαζί με φοιτητές από Ιατρικές σχολές όλου του κόσμου. Επίσης, μέσω της ομοταγούς εκπαίδευσης, που είναι μεταξύ άλλων μια ενεργητική και βιωματική διαδικασία μάθησης, θα κληθείς να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε νέες δραστηριότητες που στοχευμένα καλλιεργούν τις ικανότητές σου και σε βοηθούν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Ακόμη, η διαπολιτισμική επαφή σου δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξεις απόψεις και να διευρύνεις την οπτική σου στα παραπάνω θέματα υγείας και όχι μόνο. Κάθε προηγούμενος συμμετέχων μιλάει για τους νέους ανθρώπους που γνώρισε και τις εμπειρίες που έζησε μαζί τους, οδηγώντας σε νέες φιλίες και όμορφες αναμνήσεις. Συνολικά, το ΗΙΤ είναι μια εμπειρία που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τόσο τον ρόλο σου ως φοιτητή Ιατρικής στην κοινωνία, όσο και τα όρια που (δεν) υπάρχουν στην ανάπτυξή μας ως άνθρωποι.

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί;

Το HIT 2022 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Stay Hybrid Youth Hostel στις 26 – 30 Απριλίου.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής και τι περιλαμβάνει;

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 και περιλαμβάνει την διαμονή (4 διανυκτερεύσεις), την διατροφή (όλα τα γεύματα) και τα απαραίτητα logistics και υλικά των workshops.

Το fee δεν καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς των συμμετεχόντων από την χώρα ή την πόλη τους στη Θεσσαλονίκη.

Πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή;

Δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα, επιλέγοντας το workshop που σε ενδιαφέρει έως τις 03/04, 23:59. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την λήξη των δηλώσεων.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο hit@helmsic.gr.