Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου 2022 | Ιωάννινα

Στις 22-24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου, το οποίο αποτελεί μία από τις τέσσερις πανελλήνιες συναντήσεις της HelMSIC για κάθε έτος. Καθεμιά από αυτές οργανώνεται από διαφορετική τοπική επιτροπή που αντιστοιχεί σε μία από τις επτά ιατρικές σχολές της χώρας.

Τι περιελάμβανε αυτή η Πανελλήνια Συνάντηση;

Ενεργά μέλη από κάθε τοπική επιτροπή των 7 ιατρικών σχολών της χώρας συναντήθηκαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν ιδέες και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να οραματιστούν την πορεία που θα χαράξει η HelMSIC τον επόμενο χρόνο. 

Πιο συγκεκριμένα, στις ολομέλειες παρουσιάστηκαν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος καθώς και άλλες ευκαιρίες εκπαίδευσης, συζητήθηκε το Πλάνο Προγραμμάτων της HelMSIC για την επόμενη χρονιά (Projects’ Year Plan), αλλά και η συμμετοχή μας στη δια ζώσης Γενική Συνέλευση της IFMSA τον Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη. Ψηφίστηκε ο Βασικός Προϋπολογισμός της οργάνωσης και πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την Πανελλήνια Ομάδα 2022/2023.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης θεματικά sessions, αλλά και τα sessions των Τομέων Δράσης (Δημόσια Υγεία, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, Ερευνητικές Ανταλλαγές, Κλινικές Ανταλλαγές, Ιατρική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη), στα οποία οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θεματικές των τομέων αλλά και γνώρισαν μέλη των ομάδων και συζήτησαν τις Εθνικές Προτεραιότητες των τομέων για την ερχόμενη χρονιά.

Κατά την τριήμερη αυτή Πανελλήνια Συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν 2 trainings ομοταγούς εκπαίδευσης, με θέμα την Δυναμικότητα της ομάδας και την Διαχείριση της Αλλαγής (Groups Dynamics and Change Management) καθώς και την Συνηγορία και χάραξη Πολιτικής (Advocacy & Policy Making) με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε ενδιαφέροντα ζητήματα.

Από ποιους διοργανώθηκε αυτή η Πανελλήνια Συνάντηση;

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ιουλίου διοργανώθηκε από τα ενεργά μέλη της Τοπικής Επιτροπής Ιωαννίνων. Ευχαριστούμε θερμά την Τοπική Επιτροπή για αυτή την όμορφη διοργάνωση και τους υποστηρικτές μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να μείνει αξέχαστη σε όλα τα μέλη. Τα λέμε στην επόμενη Πανελλήνια Συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο Νοεμβρίου!