-For english text click here-

HIT – HelMSIC International Training 2023

Το HIT επιστρέφει για 7η φορά, μετά τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, για να προσφέρει μία ακόμα αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία!

Το HIT – HelMSIC International Training είναι ένα διεθνές training event για φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο που στοχεύει στην εκπαίδευσή τους, μέσω της ομοταγούς εκπαίδευσης πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές. 

Τι workshops περιλαμβάνει;
Το HIT 2023 θα περιλαμβάνει τρία workshop:

  • AMEΤ | Advocacy in Medical Education Training (θεματικές όπως Global Health Workforce, Meaningful Student Involvement, Interprofessional Education Social Accountability, Educational Strategies, Health Policy, Curriculum Development, Advocacy and Campaigning)
  • PRET | Professional and Research Exchanges Training (πρακτικά skills και θεματικές όπως Universal Health Coverage & Health System Research Education Access)
  • TSRHRT | Training Sexual and Reproductive Health and Rights Trainers (θεματικές Comprehensive Sexuality Education, Sexual Reproductive Health and Rights)

Τα workshops έχουν διάρκεια πέντε ημέρες και θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, ενώ όλα θα παραδοθούν στα αγγλικά.

AMET – Advocacy in Medical Education Training
Το AMET είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βοηθά τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την ικανότητα να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην αξιολόγηση της ιατρικής εκπαίδευσης και να συνηγορήσουν φέρνοντας την αλλαγή στον ιατρικό τομέα. Μερικοί από τους βασικότερους στόχους του είναι να εξοικειώσει τους μελλοντικούς trainers με τις διάφορες πτυχές του συστήματος υγείας και της αξιολόγησής του, μαζί με τεχνικές ενσωμάτωσης της συνηγορίας στην ιατρική εκπαίδευση. Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι εφοδιασμένοι με ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, απαραίτητες για να λαμβάνουν ουσιαστική θέση απέναντι στα γεγονότα.

PRET – Professional and Research Exchanges Training
Το PRET είναι ένα σεμινάριο που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων πάνω στις καλύτερες πρακτικές και μεθόδους για την διοργάνωση επιτυχημένων κλινικών και ερευνητικών ανταλλαγών στην τοπική τους επιτροπή ή την χώρα τους. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε θεματικές που πραγματεύονται οι τομείς δράσης των Κλινικών και Ερευνητικών Ανταλλαγών, όπως την διαπολιτισμική κατανόηση και την συνεργασία σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον, αλλά και σε θεματικές γενικών δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδίδουν και οι ίδιοι βιωματικά σεμινάρια πάνω σε παρόμοιες θεματικές. 

TSRHRT – Training Sexual and Reproductive Health and Rights Trainers
Το TSRHRT είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που στοχεύει στην κατανόηση της αξίας της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία. Το workshop θα εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με θεματικές σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για τις οποίες θα είναι σε θέση να συνηγορήσουν μέσα από μια διαδικασία αυτό-στοχασμού. Οι μελλοντικοί trainers θα αποκτήσουν τις δεξιότητες και τη γνώση για να ευαισθητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν τρίτους γύρω από τα δικαιώματα που σχετίζονται με θεματικές τoυ τομέα δράσης της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Τι μπορείς να κερδίσεις από το HIT;
Το HIT προσφέρει την απαραίτητη εξοικείωση πάνω στις θεματικές επικέντρωσης, ιδιαίτερα σημαντικές για ένα φοιτητή Ιατρικής και φυσικά ένα μελλοντικό επαγγελματία υγείας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όποιον θέλει να αποκτήσει εμπειρίες, να αλληλεπιδράσει και να επικοινωνήσει με άλλους φοιτητές Ιατρικής απ’ όλο τον κόσμο, ανταλλάσσοντας απόψεις για ποικίλα θέματα. Είναι το event στο οποίο συνδυάζεται μοναδικά η εκπαίδευση με την διασκέδαση και την επαφή με την Ιατρική με έναν τρόπο πιο σφαιρικό.

Η εμπειρία της Μαρίας Τζίνα, περσινής συμμετέχουσας του HIT 2022 αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους το HIT είναι ένα από τα μεγαλύτερα events της HelMSIC:

«Μέσω της συμμετοχής μου στο περσινό HIT, ήρθα σε επαφή με άτομα από όλο τον κόσμο, εκπαιδεύτηκα σε νέες θεματικές και αλληλεπιδρώντας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Γρήγορα συνειδητοποίησα πόσα κοινά μοιραζόμαστε και πως μέσω τέτοιων events προσπαθούμε να θέσουμε μια κοινή βάση και να προσφέρουμε κάτι καλύτερο στην εκπαίδευση, την κοινωνία και τελικά στον κόσμο».

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί;
Το HIT 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Stay Hybrid Youth Hostel στις 19-23 Απριλίου.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής και τι περιλαμβάνει;
Το κόστος συμμετοχής είναι 120 και περιλαμβάνει την διαμονή (4 διανυκτερεύσεις), την διατροφή (όλα τα γεύματα) και τα απαραίτητα logistics και υλικά των workshops.

Το fee δεν καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς των συμμετεχόντων από την χώρα ή την πόλη τους στη Θεσσαλονίκη.

Πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για το HIT;
Δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα, επιλέγοντας το workshop που σε ενδιαφέρει έως τις 03/03, 23:59.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την λήξη των δηλώσεων.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο hit@helmsic.gr. 

Ακολούθησε το event του HIT στο facebook και την σελίδα του HIT στο Instagram για να ενημερώνεσαι για όλες τις εξελίξεις!

Δήλωσε συμμετοχή τώρα!