Διοικητικό Συμβούλιο Μαρτίου 2023 | Πάτρα

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο για το 2023, μία από τις τέσσερις πανελλήνιες συναντήσεις της HelMSIC ετησίως, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, 24-26 Μαρτίου. Ενεργά μέλη απ’ όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας συζήτησαν, αλληλεπίδρασαν και εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο ενός διαδραστικού τριημέρου.

Τι συζητήσαμε στην Πανελλήνια Συνάντηση;

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, αναφέρθηκαν διοικητικά θέματα, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για τα βήματα της HelMSIC τη φετινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκπαιδευτικές ευκαιρίες όπως το HelMSIC International Training, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, με συμμετέχοντες φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, έγινε και ξεχωριστή αναφορά για τη συμμετοχή μας σε διεθνείς συναντήσεις, όπως τη Γενική Συνέλευση της IFMSA, που διεξήχθη το Μάρτιο στο Ταλίν της Εσθονίας.

Από τη συνάντησή μας, δεν έλειψαν τα θεματικά sessions και τα sessions των 6 Τομέων Δράσης της HelMSIC. Ειδικότερα, οι θεματικές που συζητήθηκαν ήταν:

Κλινικές ανταλλαγές: Διεθνής Ασφάλεια Υγείας και κίνδυνοι & Ταξιδιωτική Υγεία 
Ερευνητικές ανταλλαγές: Κοινωνική Ευθύνη & Ηθική στην έρευνα         
Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία: Πρόσβαση στην Ασφαλή Άμβλωση & Ψυχική Υγεία ΛΟΑΤΚΙ+
Δημόσια Υγεία: Μικροβιακή αντοχή & Ψυχική Υγεία ΛΟΑΤΚΙ+
Ανθρώπινα δικαιώματα και Ειρήνη: Ανθρωπιστική δράση & Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο
Ιατρική Εκπαίδευση: Υγειονομικό Δυναμικό και Υποστήριξη

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν και 3 ενδιαφέροντα trainings ομοταγούς εκπαίδευσης, με σκοπό την εμβάθυνση σε έννοιες, όπως η ομαδικότητα και η ομαλή συνεργασία. Αυτά αφορούσαν το Leadership (Ηγετικότητα), Soft Skills in Management (Ήπιες Δεξιότητες στη Διαχείριση) και “Brave Spaces”.

Ποιοι διοργάνωσαν την Πανελλήνια Συνάντηση;

Το Διοικητικό Συμβούλιο Μαρτίου 2023 διοργανώθηκε από τα ενεργά μέλη της Τοπικής Επιτροπής Πάτρας. Ευχαριστούμε την Τοπική Επιτροπή για την επιτυχημένη διοργάνωση καθώς και τους πολύτιμους υποστηρικτές μας, μεταξύ των οποίων την πιτσαρία Pizza Fan και τα ζαχαροπλαστεία Λοτσάρης και Γλυκοτεχνίες για τη συμβολή τους στην  ποιότητα της διοργάνωσης και τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν.