Ερευνητικές Ανταλλαγές

H HelMSIC, ως μέλος της ΙFMSA, διοργανώνει το πρόγραμμα των ερευνητικών ανταλλαγών μεταξύ φοιτητών Ιατρικής από όλο τον κόσμο, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές Ιατρικής των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, αυτή της συμμετοχής σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο εξωτερικό!

Κάθε χρόνο, περίπου 70 φοιτητές ιατρικής στην Ελλάδα, ταξιδεύοντας σε μία από τις διαθέσιμες για το τρέχον έτος χώρες, για ένα μήνα ασκούνται σε ερευνητικό πρόγραμμα της επιλογής τους σε μία χώρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα εμβαθύνει  στα ποικίλα πεδία της Ιατρικής επιστήμης, με την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής γύρω από την έρευνα. Εισάγει τους φοιτητές σε διαφορετικές προσεγγίσεις κλινικής διερεύνησης και Ιατρικής εκπαίδευσης. Ακόμη, μία ανταλλαγή δίνει στο φοιτητή τη δυνατότητα να ταξιδέψει, να γνωρίσει συνομήλικούς του, να ζήσει σε ένα διαφορετικό πολιτισμό, μία εμπειρία ζωής!

Workshops προετοιμασίας παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε τελικά οι φοιτητές να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από μία ερευνητική ανταλλαγή.

Αντίστοιχος αριθμός φοιτητών από τις ίδιες χώρες έρχονται στην Ελλάδα για πραγματοποίηση άσκησης σε ερευνητικά εργαστήρια στην Ελλάδα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στη βασική, κλινική και προκλινική έρευνα και τη μεθοδολογία της
  • Η απόκτηση εμπειρίας σε επιστημονικά πεδία τρέχουσας έρευνας της επιλογής τους.
  • Η διεύρυνση γνωστικών οριζόντων σε ερευνητικά πεδία, βασικές ηθικές αρχές και δεοντολογίας
  • Διαπολιτισμική κατανόηση
  • Διεύρυνση οριζόντων, γνωριμία και εξοικείωση με τη κουλτούρα και τρόπο ζωής, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε χώρας.

Συνεργάτες: Εργαστήρια & Καθηγητές της εκάστοτε Ιατρικής Σχολής, Ερευνητικά Ινστιτούτα

Παρακολούθησε το προωθητικό βίντεο του προγράμματος ανταλλαγών εδώ.

Πίσω σε: Προγράμματα…