Ημερίδα Ειδικοτήτων

Ακούμε συχνά πως οι πραγματικές δυσκολίες έρχονται μετά το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, παρατηρούνται πολύ έντονα φαινόμενα κινητικότητας ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας που αναζητούν θέσεις εργασίες.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7500 χιλιάδες ανειδίκευτοι Ιατροί έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, αναζητώντας ειδικότητα στο εξωτερικό. Η ανεργία και η υποαπασχόληση ανάμεσα στους γιατρούς αγγίζει το 25%. Παράλληλα, αμφισβητείται το αν τα έξι έτη σπουδών προετοιμάζουν σωστά τους φοιτητές για αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μετά την αποφοίτηση. 

Η Ημερίδα Ειδικοτήτων διεξάγεται, σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας και τα Γραφεία διασύνδεσης αυτών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ενημέρωσης γύρω από τις επιλογές μετά το πτυχίο.

Δημιουργήθηκε με κύριο γνώμονα την ενημέρωση των φοιτητών για:

  • Το εύρος των επιλογών μετά τη λήψη του πτυχίου
  • Τις υπηρεσίες υπαίθρου (αγροτικό)
  • Τη διαδικασία λήψης ειδικότητας στην Ελλάδα
  • Τη λήψη ειδικότητας σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε τρία μέρη, συνολικής διάρκειας πεντέμισι ωρών, με ομιλητές από τα πανεπιστήμια, τα γραφεία διασύνδεσης και το χώρο της υγείας.

Με τη δράση αυτή, η HelMSIC αποσκοπεί στο να προσφέρει σε κάθε φοιτητή Ιατρικής βασικές πληροφορίες που εκλείπουν, με γνώμονα την σφαιρική ενημέρωση και την αντικειμενικότητα, έτσι ώστε η ερώτηση “και μετά το πτυχίο, τι;” να φαντάζει ελαφρώς λιγότερη “τρομακτική”!

 Πίσω σε: Προγράμματα…