Διεθνείς Συναντήσεις

Η HelMSIC ως ενεργό μέλος της IFMSA & EMSA συμμετέχει σε διεθνείς συναντήσεις, μέσω αποστολών εκπροσώπησης από φοιτητές Ιατρικής!

Πρόκειται για συναντήσεις στις οποίες φοιτητές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ζουν την απόλυτη διαπολιτισμική εμπειρία.

Μέσα σε μια Γενική Συνέλευση της IFMSA και της EMSA τα ενεργά μέλη της HelMSIC εκπροσωπούν τους φοιτητές Ιατρικής της Ελλάδας! Συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων των δύο οργανώσεων, στη διαμόρφωση και την ψήφιση πολιτικών υγείας που αφορούν την διεθνή επικαιρότητα και αλληλεπιδρούν με συνομηλίκους τους από όλο τον κόσμο.

Είναι μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης, αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής απόψεων για κάθε φοιτητή που συμμετέχει σε αυτήν. 

Η IFMSA πραγματοποιεί κάθε χρόνο:

  • 2 General Assemblies – GAs (Γενικές Συνελεύσεις): η πρώτη καλείται March Meeting και η δεύτερη August Meeting και πραγματοποιούνται τους αντίστοιχους μήνες. Σε αυτές φοιτητές Ιατρικής από ολόκληρο τον κόσμο συμμετέχουν ενεργά και παίρνουν αποφάσεις πάνω σε ζητήματα υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης που τους αφορούν. Τέλος σε κάθε Γενική Συνέλευση πραγματοποιούνται εκλογές της Παγκόσμιας Ομάδας που συντονίζει και καθοδηγεί την Ομοσπονδία.  
  • 1 European Regional Meeting (EuRegMe): αποτελεί τη συνάντηση του Region της Ευρώπης, το οποίο γίνεται κάθε Απρίλιο ή Μάιο. Σε αυτό φοιτητές Ιατρικής από τη Ευρώπη συμμετέχουν ενεργά και συζητούν ζητήματα που αφορούν τη υγεία και την Ιατρική Εκπαίδευση στα πλαίσια της Ευρώπης. Αποφασίζουν για τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Region και εκπαιδεύονται πάνω σε επίκαιρες θεματικές.

Η EMSA πραγματοποιεί:

  • 2 General Assemblies – GAs (Γενικές Συνελεύσεις): η πρώτη καλείται Spring Assembly και η δεύτερη Autumn Assembly και πραγματοποιούνται τις αντίστοιχες εποχές. Σε αυτές φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν ενεργά και παίρνουν αποφάσεις πάνω σε ζητήματα υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης που τους αφορούν. Τέλος σε κάθε Γενική Συνέλευση πραγματοποιούνται εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομάδας που συντονίζει και καθοδηγεί την Οργάνωση.  

Το MSI (Medical Student International) είναι ένα περιοδικό που δημοσιεύεται 2 φορές το χρόνο και αφορά θέματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο με συγγραφείς φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο. Το περιοδικό δημοσιεύεται κοντά στις Γενικές Συνελεύσης της IFMSA, και ακολουθεί την θεματολογία τους.  Εδώ μπορείς να δεις τα προηγούμενα τεύχη του. 

Αντίστοιχα το EuroMeds της EMSA αποτελεί το επίσημο περιοδικό της οργάνωσης όπου φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες και φορείς μπορούν να αρθρογραφούν σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την επικαιρότητα στην Ευρώπη. Εδώ μπορείς να δεις τα προηγούμενα τεύχη του.

Οι τελευταίες διεθνείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης ήταν:

  • IFMSA March Meeting 2020 | Kigali, Rwanda 
  • EMSA Autumn Assembly 2019 | Athens, Greece

Τον τελευταίο χρόνο οι Διεθνείς Συναντήσεις των IFMSA και EMSA πραγματοποιούνται διαδικτυακά! Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά η Online General Assembly της IFMSA, το Online EuRegMe της IFMSA αλλά και η Spring Assembly της EMSA. 

Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για το IFMSA March Meeting 2020 στη Ρoυάντα!
Εδώ για την EMSA Autumn Assembly 2019 στην Αθήνα!
Εδώ
για το IFMSA August Meeting 2019 στην Ταϊβάν!

Διάβασε στη συνέχεια: Trainings…